Manastir_Zociste: Увиђај или заташкавање инцидента у манастиру Св. Врача у Зочишту !?!



Након критика, које је добила од стране ОЕСЦ-а али и других међународних организација, због непредузимања адекватних мера током задњих инцидената у општини Ораховац, Косовска полиција је тек данас (понедељак, 21.05.2012. године), седам дана након напада на оца Дионисија - монаха Манастира Светих Врача у Зочишту, покренула озбиљнију истрагу о овом инциденту.

Међутим, вршиоци увиђаја, уместо да се усредсреде на откривање починиоца, они су, по речима игумана манастира Стефана (Миленковића), сво време испитивали оца Дионисија, тражећи непрестано да им потврди да ли је у потпуности сигуран да га је неко, заиста, гађао каменицом, остављајући, сумњичаво, отвореном могућност, да му се, можда, ипак причинило.

Када их је отац Дионисије одвео до места на ком је био гађан да би им показао бачену каменицу, која је тамо још стајала непомерена, Косовски полицајац ју је сумњичаво узео у руке и неубедљивим тоном рекао да ће је понети и користити као „цорпус делицти“.

Разочаран оваквим приступом  Косовске полиције при вршењу увиђаја, игуман Стефан наводи да је Косовска полиција, уместо што испитује оца Дионисија, могла лако, да је хтела, да открије починиоце напада, само да је отишла у село, где су нападачи након напада побегли и испита мештане села, који су их сигурно видели како беже и крију се, јер у то доба дана увек има људи на улицама.



 Дана, 21.05.2012. год.

Манастир Св. Врача у Зочишту

Manastir_Zociste: