ПРЕТУЧЕН МОНАХ

Kosovska Mitrovica

Косовска Митровица, 13. ЈУНА /СРНА/ - Монах Српске православне цркве Митрофан претучен је у јужном дијелу Косовске Митровице када су га напала двојица непознатих нападача, изјавио је протојереј стаФроФор Милија Арсовић. Монах је примљен са повредама главе и руке у Здраствени центар који се налази у сјеверном дијелу Косовске Митровице.


Дежурни љекар Гојко Игрутиновић изјавио је да је ријеч о Милораду Булајићу који је у митровичку болницу примљен у 10.20 часова са повредама главе и десне руке.

Повријеђени монах је смјештен на хируршко одјељење болнице у Косовској Митровици гдје је у току његово дијагностиковање, јавља Тањуг.

Протојереј ставроФор Арсовић рекао је да је монах нападнут јутрос у близини општине и зграде “Југобанке” у јужном дијелу Косовске Митровице када су на њега без икаквог повода насрнула двојица нападача.

Булајић је био у монашкој одежди у тренутку када је нападнут у јужном делу града који је настањен већинским албанским живљем. Булајића су у митровичку болницу довели припадници косовске полицијске службе.

Ово је у посљедња два дана други озбиљан инцидент у Косовској Митровици, након што је претходно у сјеверном дијелу града пуцано из ватреног оружја на полицијску патролу која се налазила у насељу Бошњачка махала.