Свечано прослављен празник Св. Бесребреника и Чудотвораца Козме и Дамјана у манастиру Зочиште


Светом архијерејском Литургијом данас је свечано прослављен празник Светих бесребреника и чудотвораца Козме и Дамјана у манастиру Зочиште. Св. Литургију је служио Епископ Рашко-призренски и Косовско-метохијски Теодосије уз саслужење 14 свештенослужитеља и у приуству више стотина верника који су од раних јутарњих часова пристизали у ову светињу.

На Св. Литургији Владика Теодосије одликовао је протосинђела Стефана (Миленковића) игумана манастира Зочиште чином архимандрита, као знак посебног признања због несебичног залагања у духовној обнови ове светиње. Говорећи о манастиру Зочиште, Владика Теодосије је посебно поменуо како је само пре неколико година манастир био још у рушевинама и како су на развалинама храма служене прве Литургије. Мало по мало, манастир је обновљен и духовно се обновио да би данас окупљао вернике са целог Косова и Метохије и других крајева Србије.
Након Св. Литургије, Владика Теодосије је преломио славски колач са архимандритом Стефаном који је са својом братијом за све присутне приредио свечану славску трпезу.